درد کشاله ران را نادیده نگیرید| علت درد کشاله ران| درمان درد کشاله ران

5/5 - (1 امتیاز)

علت درد کشاله ران چیست؟

درد کشاله ران

هنگامی که درد در قسمت پایین شکم و محل اتصال ران و لگن احساس شود از آن تحت عنوان درد کشاله ران یاد می شود. اگرچه گرفتگی یک عضله شایع ترین علت درد کشاله ران در بزرگسالان است عوامل متعددی از قبیل سنگ کلیه، مشکلات مربوط به مفصل ران یا مشکلات ایجاد شده در اعصاب این ناحیه باعث بروز درد کشاله ران خواهد شد. درد کشاله ران با توجه به علل ایجاد کننده آن می تواند خفیف تا شدید باشد، به صورت تدریجی یا ناگهانی به وجود بیاید و به صورت درد تیر کشنده احساس شود. پزشک برای آنکه بتواند علت درد کشاله ران را تشخیص درد و انجام معاینه جسمانی می ‌پردازد و در صورت نیاز درخواست انجام آزمایش خون و عکس برداری را خواهد داد.

علت درد کشاله ران چیست؟

عوامل متعددی در بروز درد کشاله ران نقش دارد و باعث می ‌شود که بیمار با توجه به دردی که احساس می کند به مطب پزشک مراجعه نماید. در ادامه به علل درد این ناحیه اشاره می کنیم.

    • کشیدگی کشاله ران معمولا در این آسیب دیدگی و حرکت نامناسب مفصل ران به وجود می ‌آید و منجر به کشیدگی یا گرفتگی عضلات داخل ران می شود. معمولا درد حاصل از کشیدگی ران به صورت درد شدید احساس می ‌شود و علت اصلی درد مشخص است. در این اختلال فرد علاوه بر احساس درد باعث گرفتگی عضلات داخل ران و ضعیف شدن پا خواهد شد.
    • فتق کشاله ران اختلالی است که به علت بیرون زدن بافت چربی یا روده ها از طریق پارگی دیواره شکم رخ می دهد. گاهی اوقات فتق کشاله ران هیچ گونه علامتی ندارد و در صورتی که با علائم و نشانه های حاصل از پارگی دیواره شکم همراه شود بیمار در هنگام سرفه کردن یا برداشتن اشیاء سنگین در ناحیه کشاله ران دچار درد خواهد شد. ممکن است بیمار بتواند به خوبی فتق ناحیه کشاله ران را احساس کند.
    • سنگ کلیه باعث می شود که امواج درد از مجاری ادراری می کنند و در کشاله ران نیز احساس شود. درد حاصل از سنگ کلیه می تواند به صورت خفیف تا شدید و اغلب در زیر شکم یا بین ران و دنده ها احساس شود. در هر دو حالت درد به صورت مداوم به کشاله ران نیز انتشار می یابد. در صورتی که کلیه سنگ داشته باشد فرد علاوه بر احساس درد دچار تهوع و استفراغ، درد در هنگام دفع ادرار، دفع فوریتی ادرار و وجود خون در ادرار خواهد شد.

درد کشاله ران

  • آرتریت مفصل ران زمانی رخ می دهد که مفصل ران از بین رفته باشد. با از بین رفتن غضروف، حرکات پا دردناک خواهد شد. این اختلال مانند سایر انواع استئوآرتریت با انجام فعالیت جسمانی بدتر می شود و با استراحت بهبود پیدا می کند. در این بیماری علاوه بر احساس درد، بیمار دچار سفتی و خشکی مفصل ران و صدای تق تق در هنگام راه رفتن خواهد شد.
  • تشکیل زائده استخوانی در مفصل ران اولین مرحله در بیماری آرتروز ران است. زائده های استخوانی در اطراف مفصل گوی و کاسه ران به وجود می ‌آیند و باعث محدود شدن حرکات ران و احساس درد در قسمت کشاله ران خواهند شد.
  • شکستگی ران نیز به علت زمین خوردن روی ران یا وارد شدن ضربه به ناحیه به وجود می ‌آید. عواملی از قبیل استئوآرتریت، سرطان و مواردی از این قبیل در شکستگی مفصل ران نقش دارند.
  • استئونکروز اختلالی است که در آن سلول های استخوان به علت دریافت نکردن خون به مقدار کافی از بین می روند. هنگامی که این اختلال رخ می ‌دهد سلول هایی که از مفصل ران محافظت می کنند شروع به از بین رفتن می ‌نمایند و مفصل ران از محل اصلی خود منحرف می شود. درد شدید و تیر کشنده اولین علامت این بیماری است با پیشرفت بیماری فرد در هنگام راه رفتن دچار لنگی خواهد شد.
  • گیر افتادن عصب در ناحیه لومبر باعث بروز درد و بی حسی و سوزن سوزن شدن در قسمت ران می شود و فرد را با مشکلات متعدد مواجه خواهد کرد زیرا به علت درد نمی تواند به انجام فعالیت های خود بپردازد.
  • عفونت و تشکیل تومور در مفصل ران از دلایل نادر درد کشاله ران محسوب می ‌شوند که باعث درد شدید در این ناحیه خواهند شد.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

درد ران

اگر شما دچار درد کشاله ران شدید و درد بسیار شدید و مداوم شده است یا آن که زمین خورده اید یا کشاله ران شما ضرب دیده است باید به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که درد کشاله ران با تب و لرز، وجود خون در ادرار، درد و ناراحتی شکم و لگن، تهوع و استفراغ یا ناتوانی در راه رفتن و تحمل وزن همراه شده باشد باید پزشک شما را معاینه کند. در صورتی که شما دچار فتق کشاله ران شده اید و نمی توانید آن را به درون بدن خود برگردانید به پزشک جراح مراجعه کنید زیرا ممکن است مشکل ایجاد شده بسیار حاد باشد.

درد کشاله ران چگونه تشخیص داده می شود؟

هنگامی که شما به علت درد کشاله ران به پزشک مراجعه می کنید پزشک در ابتدا از شما در خصوص علائم و نشانه هایی که دارید سوال می پرسد تا بتواند یک دید کلی در این خصوص به دست بیاورد سپس به انجام معاینه کشاله ران می ‌پردازد و ناحیه شکم و اعصاب این قسمت را نیز بررسی می کند. افرادی که از درد کشاله ران شکایت دارند اغلب در هنگام انجام حرکاتی که با چرخش و خم کردن مفصل ران همراه است دچار مشکل می ‌شوند به همین دلیل پزشک از بیمار می خواهد در حالت نشسته به چرخاندن و تکان دادن پای خود بپردازد تا بتواند به خوبی او را معاینه کند.

اگرچه می ‌توان درد کشاله ران را با انجام معاینه جسمانی تشخیص داد معمولاً پزشک درخواست انجام عکس برداری از این ناحیه را خواهد داد تا بتواند وسعت آسیب دیدگی غضروف و سایر علائم و نشانه های استئوآرتریت از قبیل کم شدن فاصله بین مفاصل و تشکیل زائده های استخوانی را بررسی نماید.

در صورتی که پزشک به این نتیجه برسد که درد کشاله ران به سنگ کلیه ارتباط دارد بیمار را به متخصص کلیه و مجاری ادراری ارجاع خواهد داد. از اسکن ام آر آی برای ارزیابی بافت های نرم اطراف مفصل ران استفاده می شود تا وجود هرگونه ناهنجاری در رباط ها و تاندون ها و عضلات این ناحیه تشخیص داده شوند.

درد کشاله ران چگونه درمان می شود؟

درد کشاله ران

پس از آنکه پزشک تواند علت درد کشاله ران را تشخیص دهد از روش‌ های مختلف برای درمان آن استفاده می کند. در صورتی که درد کشاله ران به کشیدگی آن ناشی از و ورزش کردن ارتباط داشته باشد پزشک از بیمار می خواهد که از کمپرس یخ استفاده کند و در منزل استراحت نماید تا از میزان درد و تورم او کاسته شود و فعالیت جسمانی خود را محدود نماید تا استخوان ران او بتواند خود را ترمیم کند. مصرف داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب می تواند به تسکین درد حاصل از کشیدگی کشاله ران، استئوآرتریت، پارگی رباط و مواردی از این قبیل کمک کند.

در صورتی که علت درد کشاله ران وجود سنگ کلیه باشد پزشک مصرف داروهای مسکن قوی را برای تسکین درد بیمار تجویز می کند. در برخی موارد پزشک از تزریق استروئید به درون مفصل ران استفاده می کند تا درد از بین برود. در صورتی که مفصل ران عفونی شده باشد مصرف داروی آنتی بیوتیک به درمان بیمار کمک خواهد کرد.
فیزیوتراپی نقش مهمی را در برنامه درمان کشاله ران ایفا می ‌کند. متخصص فیزیوتراپی از تمرینات خاص برای کمک به تقویت عضلات و مفصل ران و بهبود دامنه حرکات آن استفاده می نماید و از بیمار می خواهد که برای راه رفتن از عصا و واکر کمک بگیرد تا فشار کمتری به ران او وارد شود.

چگونه می توان از درد کشاله ران جلوگیری کرد؟

درد کشاله ران

برای جلوگیری از بروز درد کشاله ران باید به سلامت بدن خود اهمیت بدهید و سعی کنید تناسب اندام خود را حفظ نمایید. در صورتی که اضافه وزن دارید با پزشک خود در خصوص برنامه کاهش وزن صحبت کنید. به طور منظم به انجام تمرینات ورزشی سبک از قبیل شنا و دوچرخه سواری بپردازید تا عضلات شما قوی شوند و از تراکم استخوان شما کاسته نشود. مواد غذایی سالم و مفید بخورید تا همه مواد مغذی و ضروری در اختیار بدن شما قرار بگیرد.

 

مترجم: لیلا عبدالملکی

منبع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!
پیمایش به بالا