علت تب در روماتیسم مفصلی چیست| درمان تب| روماتیسم مفصلی

Rate this post

آیا بین تب و آرتریت روماتوئید ارتباطی وجود دارد؟

تب روماتیسم مفصلی

تب یکی از علامت های شایع روماتیسم مفصلی است که اغلب محققان و پزشکان به آن توجه می کنند. تورم، سفتی و خشکی مفاصل و درد پا از علائم و نشانه های شایع بیماری روماتیسم مفصلی است. این بیماری می تواند همه اعضای بدن را درگیر کند و باعث افزایش سطح التهاب شود. التهاب ایجاد شده می تواند منجر به تب در بیمار گردد. در این مقاله قصد داریم به بررسی علل علائم و نشانه های روماتیسم مفصلی و درمان تب روماتیسم مفصلی بپردازیم.

چه عواملی باعث بروز تب روماتیسم مفصلی می شود؟

روماتیسم مفصلی یک نوع بیماری خود ایمنی است که بدن به جای حمله کردن به عوامل بیماری زا به اشتباه به سلول های بدن حمله می کند و آنها را از بین می برد. این امر باعث بروز التهاب در مفاصل بدن و به وجود آمدن سفتی و خشکی تورم و درد مفصل می شود. تب پایین و خفیف می تواند به عنوان یکی از واکنش های طبیعی سیستم ایمنی به نشانه مبارزه با عفونت ها به وجود می آید. اما هنوز پزشکان علت اصلی بروز تب در بیماری روماتیسم مفصلی را نمی دانند و برخی از افراد تصور می ‌کنند که تب به علت التهاب مزمن که یکی از نشانه های ناتوان کننده آرتریت روماتوئید است به وجود می آید.

تحقیقات نشان داده است که تب علامت التهاب است. در حقیقت تب خفیف و طولانی یکی از علائم شایع بیماری های خود ایمنی و التهابی از قبیل روماتیسم مفصلی و لوپوس است. معمولاً پزشکان تب حاصل از روماتیسم مفصلی را به عنوان یک تب مزمن و با درجه پایین توصیه می ‌کند که مدت زیادی طول می ‌کشد که این امر دقیقا در نقطه مقابل طرح حاصل از عفونت قرار دارد.

آیا مصرف داروی روماتیسم مفصلی می تواند باعث بروز تب شود؟

دارو
در برخی موارد بیماران به علت مصرف داروهای خود دچار تب می ‌شوند. برای کنترل بیماری آرتریت روماتوئید پزشکان به تجویز داروهایی می ‌پردازند که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می ‌کند و در نتیجه بیمار بیشتر مستعد ابتلا به عفونت های ویروسی و باکتریایی خواهد شد و بیشتر تب می کند.

تب حاصل از روماتیسم مفصلی چگونه تشخیص داده می شود؟

درد
در صورتی که فرد به مدت طولانی با تب خفیف مواجه شده است ممکن است به تب روماتیسم مفصلی مبتلا شده باشد. پزشکان قبل از تشخیص تب روماتیسم مفصلی باید احتمال عفونت های باکتریایی و ویروسی را رد کنند. آنها همچنین باید احتمال سایر بیماری های خود ایمنی و التهاب بدن که باعث بروز تب می شوند را رد نمایند.

آیا تب حاصل از روماتیسم مفصلی همان تب روماتیسمی است؟

اگرچه علائم و نشانه های تب روماتیسمی شبیه علائم آرتریت روماتوئید است این دو بیماری هیچ گونه ارتباطی با یکدیگر ندارند. تب روماتیسمی یک بیماری التهابی شدید است که به علت عفونت گلو توسط باکتری استرپتوکوک به وجود می آید و معمولاً در اکثر مواقع کودکان بین سنین ۵ تا ۱۵ سال را درگیر می ‌کند و به ندرت در افراد بالای ۲۱ سال به وجود می آید. تب روماتیسمی مانند آرتریت روماتوئید مفاصل بدن را درگیر می ‌کند اما تب حاصل از آن برخلاف روماتیسم مفصلی موقت است و فقط چند هفته طول می کشد. در موارد حاد تب روماتیسمی می ‌تواند باعث آسیب دیدگی دائمی قلب شود که از آن تحت عنوان بیماری روماتیسم قلبی یاد می ‌شود.

چگونه تب حاصل از آرتریت روماتوئید درمان می شود؟

تب روماتیسم مفصلی
در صورتی که شما تب خفیف دارید می توانید از روش های زیر برای درمان تب خود استفاده کنید:

  • مقدار زیادی آب بخورید.
  • به اندازه کافی استراحت کنید.
  • لباس نازک و خنک بپوشید.
  • از داروهایی که باعث کاهش تب می شوند از قبیل ایبوپروفن استفاده کنید.

اما به خاطر داشته باشید که قبل از مصرف هرگونه دارو حتما با پزشک خود مشورت کنید و از ایمن بودن دارو ها برای سلامت خود اطمینان حاصل نمایید.

چگونه می ‌توان از تب حاصل از روماتیسم مفصلی جلوگیری کرد؟

ممکن است علائم و نشانه های روماتیسم مفصلی ناپایدار باشند و تا مدتی باقی بمانند و سپس فروکش کنند. هنگامی که علایم و نشانه‌ های آرتریت روماتوئید فعال است از آن تحت عنوان مرحله شعله ور شونده یاد می شود که می تواند چند روز تا چند ماه طول بکشد. بهترین روش برای پیشگیری از بروز تب حاصل از آرتریت روماتوئید کنترل التهاب حاصل از بیماری در مرحله شعله ور شدگی است. پزشکان اغلب به تجویز داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب و داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن از قبیل کورتیکواستروئیدها و داروهای مسدود کننده TNI می پردازند تا التهاب حاصل از بیماری خود ایمنی را درمان کنند این داروها در درمان تب و درد مفصل سودمند هستند.

هنوز نقش تغذیه در روماتیسم مفصلی مشخص نشده است اما برخی از تحقیقاتی که در این خصوص انجام شده نشان داده است که تغییر دادن رژیم غذایی می ‌تواند به تسکین علائم و نشانه های حاصل از آرتریت روماتوئید و سایر بیماری‌ های خود ایمنی کمک کند. رژیم غذایی مدیترانه‌ ای در کاهش میزان التهاب تاثیر به سزایی دارد. طبق گزارشات انجمن آرتریت آمریکا مصرف برخی از غذاهای خاص می ‌تواند با التهاب بدن مبارزه کند، باعث تقویت استخوان ها شود و سیستم ایمنی بدن فرد را قوی نماید.

رژیم غذایی ضد التهاب حاوی مقدار زیادی ماهی، سبزیجات و روغن زیتون است. مصرف برخی از غذاهای خاص از قبیل گوشت قرمز، گلوتن و شکر می تواند باعث بدتر شدن علائم و نشانه های روماتیسم مفصلی شود. حال آنکه رژیمی که سرشار از انواع گیاهان است می تواند به کاهش التهاب کمک نماید. افرادی که دچار بیماری‌ های التهابی هستند می توانند از رژیم گیاهی، مدیترانه ‌ای و رژیم بدون گلوتن بهره بگیرند.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

طبق اظهارات مرکز کنترل بیماری ها، افراد باید در موارد زیر حتما به پزشک مراجعه کنند:
در صورتی که تب بالای ۳۸ درجه دارند در صورتی که تب بیش از ۴۸ ساعت طول کشیده است در صورتی که در نقاط جدیدی از بدن دچار تب شده اند در صورتی که بدن آنها به داروها واکنش نشان داده است در صورتی که علائم و نشانه های درد مفصل بیش از سه روز طول کشیده است در صورتی که درد و تورم مفصل در طول ماه چندین بار احساس شده است.

 

تب شایع ترین علامت بیماری روماتیسم مفصلی است. اگرچه تعداد زیادی از بیماران مبتلا به رماتیسم مفصلی دچار تب می شوند تحقیقات چندانی در خصوص وجود ارتباط بین تب و روماتیسم مفصلی وجود ندارد.

 

دو دلیل احتمالی بروز تب در بیماری آرتریت روماتوئید عبارت است از: التهاب ناشی از واکنش سیستم ایمنی بدن به عفونت های باکتریایی و ویروسی که می تواند به علت سرکوب سیستم ایمنی بدن به وجود بیاید و دلیل دیگر آن به شعله ور شدن بیماری ارتباط دارد. در صورتی که شما دچار تب بالای ۳۸ درجه شده اید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید، دمای بدن خود را به طور منظم بررسی کنید و اندازه کافی آب بنوشید و از داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب از قبیل ایبوپروفن برای کاهش تب خود استفاده کنید.

 

مترجم: لیلا عبدالملکی

منبع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!
پیمایش به بالا