کمردرد| علل درد کمر| درمان درد کمر

Rate this post

  آرتریت روماتوئید و کمر درد

درد

آرتریت روماتوئید می تواند باعث بروز التهاب و درد در مفاصل بدن از قبیل ستون فقرات و ران و بروز درد کمر و سفتی و خشکی آن گردد. روش های درمانی خانگی و پزشکی می تواند به درمان کمر درد ناشی از آرتریت روماتوئید کمک کنند با این حال ممکن است برخی از بیماران به منظور جلوگیری از آسیب دیدگی مهره و تحت فشار قرار گرفتن اعصاب ناحیه کمر و انجام عمل جراحی نیاز داشته باشند. در این مقاله قصد داریم به بررسی علل بروز درد کمر و روش های درمان آن بپردازیم با ما همراه باشید تا اطلاعات ضروری را در اختیارتان قرار دهیم.

علائم و نشانه های کمر درد حاصل از آرتریت روماتوئید شامل چه مواردی است؟

کمر درد
معمولاً آرتریت روماتوئید بر ستون فقرات ناحیه گردن تاثیر می ‌گذارد. البته این بیماری می ‌تواند سایر نقاط ستون فقرات از قبیل ناحیه لومبر در قسمت پایین کمر را نیز درگیر کند. سردرد، تورم مفاصل، از دست دادن حرکات، عملکرد مفاصل، احساس درد به ویژه در قسمت قاعده جمجمه، سفتی و خشکی کمر، و احساس گرما در محل مفاصل از علائم شایع کمر درد و آرتریت روماتوئید است.

چگونه روماتیسم مفصلی باعث بروز درد کمر می شود؟

روماتیسم مفصلی یک بیماری خود ایمنی است که باعث بروز تورم و درد در مفاصل سراسر بدن می شود. این بیماری می ‌تواند همچنین مفاصل فاست می تواند ستون فقرات را نیز درگیر کند. این مفاصل در امتداد ستون فقرات قرار دارند و توده های استخوانی این قسمت را به هم متصل می نمایند و در صورتی که دست خود را روی کمرتان قرار دهید می ‌توانید آن‌ها را احساس کنید. مفاصل فاست به حفظ حرکات و انعطاف پذیری ستون فقرات کمک می کنند. التهاب حاصل از روماتیسم مفصلی در این مفاصل باعث بروز درد کمر می شود. در برخی موارد شدت التهاب باعث تخریب مفاصل فاست می ‌شود و در نهایت از میزان پایداری مهره ها کاسته می شود. ناپایداری در ستون فقرات باعث لغزش مهره ها می شود.

آسیب دیدگی شدید مهره باعث می ‌شود که به سایر اندام های حیاتی بدن فشار وارد شود و در صورتی که این اختلال درمان نشود روماتیسم مفصلی ناحیه گردن می تواند باعث بروز سکته مغزی، تجمع مایع در مغز و مواردی از این قبیل شود. در صورتی که شما دچار کمر درد حاصل از روماتیسم مفصلی شده اید حتما به منظور جلوگیری از آسیب دیدگی بیشتر به پزشک مراجعه کنید تا تحت درمان قرار بگیرید زیرا با پیشرفت بیماری علائم و نشانه های آن نیز بدتر می شود.

شیوع درد کمر در میان افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی چقدر است؟

کمر درد

در تحقیقی در این خصوص انجام شده است محققان اعلام کرده اند که حدود ۵/۶۹ درصد از افرادی که دچار روماتیسم مفصلی هستند دچار درد پایین کمر نیز خواهند شد که این مسئله باعث می ‌شود که کیفیت زندگی افراد کاهش پیدا کند و آنها در معرض خطر افسردگی قرار بگیرند. پزشکان دعا می کنند که بیش از ۸۰ درصد از افرادی که دچار روماتیسم مفصلی هستند طی مدت دو سال پس از تشخیص بیماری دچار کمر درد خواهند شد.

اگرچه در حال حاضر هیچ گونه درمانی برای این بیماری وجود ندارد پزشکان به منظور کند کردن روند پیشرفت بیماری به افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید دارو می دهند تا از آسیب دیدگی بیشتر مفاصل آنها جلوگیری گردد. اگر شما نیز دچار کمر درد حاصل از آرتریت روماتوئید هستید با متخصص درد یا متخصص روماتولوژی خود مشورت کنید و از او درخواست کمک نمایید.

روش های درمانی موجود برای کمر درد حاصل از آرتریت روماتوئید شامل چه مواردی است؟

روش هایی که برای درمان کمر درد حاصل از روماتیسم مفصلی وجود دارد بر روی تسکین درد و جلوگیری از بدتر شدن آسیب به مفاصل تمرکز دارند. در بخش زیر به این روش های درمانی اشاره می کنیم

روش های درمانی خانگی شامل چه مواردی هستند؟

اگر شما نیز دچار کمر درد حاصل از آرتریت روماتوئید هستید می توانید از این روش‌ های درمانی بهره بگیرید:

  • ماساژ دادن موضع دردناک توسط کمپرس یخ می تواند به تسکین درد کمک کند. برای انجام این کار مقداری یخ را درون یک کیسه پلاستیکی بریزید و کیسه پلاستیکی را درون یک تکه پارچه نازک قرار دهید تا از سوختگی پوست بر اثر سرما جلوگیری شود. سپس به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه آن را روی موضع مورد نظر قرار دهید تا به تدریج درد شما تسکین پیدا کند. در صورتی که درد شما بیشتر از ۴۸ ساعت طول کشید می ‌توانید برای شل شدن عضلات از کمپرس گرم استفاده نمایید.
  • مصرف داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب می ‌تواند به تسکین درد کمر و رفع سفتی و خشکی آن کمک کند البته به خاطر داشته باشید که حتماً قبل از مصرف هرگونه دارویی با پزشک خود مشورت کنید.
  • انجام دادن تمرینات ورزشی سبک و حرکات کششی در حالت نشسته می تواند در تسکین درد نقش داشته باشد. حرکت دادن بدن باعث می ‌شود که از خشکی و بروز درد در مفاصل جلوگیری گردد. شما می توانید برای انجام دادن بهترین تمرینات به استخر بروید زیرا آب از مفاصل شما محافظت می ‌کند و باعث می ‌شود که شما راحت تر و انجام دادن حرکات ورزشی بپردازید.
  • همه تلاش خود را برای برطرف کردن استرس و اضطراب به کار ببرید زیرا استرس باعث بدتر شدن درد و بروز گرفتگی عضلات خواهد شد. مدیتیشن، گوش دادن به یک موسیقی آرام بخش، دیدن فیلم یا برنامه مورد علاقه، و صحبت کردن با افرادی که دوستشان دارید می تواند به رفع استرس شما کمک کند.
  • اگر سیگاری هستید و به سلامت خود اهمیت می دهید سعی کنید از سیگار کشیدن خودداری کنید و حتما وزن اضافه خود را کاهش دهید تا شرایط جسمانی بهتری داشته باشید.
  • از غذاهای سالم که حاوی ترکیبات ضد التهابی هستند استفاده کنید و از خوردن انواع فست فود اجتناب نمایید.
  • فیزیوتراپی و ماساژ درمانی نیز می تواند به درمان درد کمر شما کمک کند.

روش های درمانی تخصصی

دارو

در صورتی که شما درد بسیار زیادی را در کمر خود احساس می ‌کنید ممکن است پزشک به تجویز داروهای ضد روماتیسمی تعدیل کننده بیماری یا ترکیبات بیولوژیک بپردازد. این داروها باعث درمان رماتیسم مفصلی نمی شوند اما می توانند روند پیشرفت بیماری را کند کنند تا از آسیب دیدگی بیشتر مفاصل ستون فقرات جلوگیری گردد. در برخی موارد درد شدید کمر می ‌تواند نشان دهنده مشکلات جدی در خصوص مفاصل کمر باشد و ممکن است فرد به عمل جراحی برای کاهش درد و جلوگیری از ناپایداری بیشتر کمر نیاز داشته باشد. نوع عمل جراحی به علائم و نشانه های فرد و محل احساس درد بستگی دارد و می ‌تواند شامل لامینکتومی یا جراحی فیوژن باشد. معمولا جراحان این روش را به عنوان آخرین مرحله درمان پیشنهاد می ‌کنند.

مترجم:لیلا عبدالملکی

منبع

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!
پیمایش به بالا