متخصص درد کیست| کلینیک درمان درد| درد

5/5 - (1 امتیاز)

متخصص درد کیست؟

درد

پزشک درد یا متخصص درد یا متخصص کنترل درد به پزشکی گفته می شود که در زمینه درمان درد و داروهای مخصوص در تخصص دارد. داروی درد یک داروی تخصصی است که با هدف ارزیابی، درمان و پیشگیری از درد تجویز می ‌شود. متخصص درد در زمینه کنترل درد به عنوان یکی از علائم و نشانه های بیماری ها و اختلالات اولیه درد مهارت دارد و به درمان افرادی می پردازد که به دلایل خاص از قبیل برخی از انواع سرطان ها، آسیب دیدگی، شکستگی عضو و درد پس از جراحی دچار ناراحتی هستند. این گروه از پزشکان می توانند به کنترل درد در بیمارانی که به علت سر دردهای مزمن یا دردهای عصبی شرایط مناسبی ندارند کمک کنند.

متخصص کنترل درد گاهی اوقات به عنوان مشاور با سایر متخصصین، متخصص فیزیوتراپی و کار درمانی همکاری می ‌کند و در فرآیند درمان و مراقبت از بیمار فعالیت دارد. این گروه از پزشکان به تشخیص بیماری ها، ارائه روش های درمانی، تجویز داروهای مخصوص درد و خدمات توان بخشی و انجام عمل جراحی برای تسکین درد کمک بسیار زیادی می نمایند و به بیماران و خانواده‌ های آنها مشاوره می ‌دهند.

درد

متخصص درد در محیط های مختلفی از قبیل مراکز خصوصی، بیمارستان های خصوصی و عمومی و کلینیک های درد فعالیت می کند. در برخی موارد دردی که بیمار احساس می ‌کند به برخی از بیماری های خاص، شرایط خاص یا آسیب دیدگی یک عضو ارتباط دارد و پزشکی که در زمینه کنترل درد دارای تخصص نیست می تواند به درمان این مشکلات بپردازد. اگرچه این پزشکان آموزش های جامع و کامل را در زمینه درمان درد و دردهای مبهم ندیده اند می توانند به خوبی در زمینه یک یا چند روش برای درمان درد مهارت و تخصص لازم را کسب کنند.

معمولا بیماران برای درمان دردی که در بدن خود احساس می کنند به پزشک عمومی مراجعه می ‌کنند. این پزشکان در فرایند کنترل درد نقش مهمی را ایفا می کنند و اغلب با متخصص کنترل درد به عنوان یکی از اعضای تیم پزشکی همکاری دارند.

درد چیست؟

انجمن بین ‌المللی مطالعات درد از درد تحت عنوان یک احساس ناخوشایند و یک تجربه عاطفی یاد کرده است که با آسیب دیدگی بافت های بدن ارتباط دارد. درد فقط یک احساس فیزیکی نیست بلکه اختلالی است که بر نگرش ها، باورها، و فاکتورهای اجتماعی و فردی، عقاید فرد، سلامت ذهن و سلامت عاطفی او تاثیر می گذارد. اگرچه ممکن است دو نفر درد مشابهی داشته باشند احساس آنها از زندگی کردن با درد می تواند بسیار متفاوت باشد.

انواع درد شامل چه مواردی است؟

درد
به طور کلی درد به سه دسته تقسیم می شود که عبارت است از درد مزمن، درد حاد و درد سرطانی. درد حاد فقط یک دوره کوتاه طول می ‌کشد و معمولا پس از عمل جراحی، ضرب دیدگی یا سایر اختلالات به وجود می آید و می تواند یک علامت هشدار به معنای درخواست کمک توسط بدن باشد. اگرچه معمولا با بهبود بدن درد نیز از بین می رود در برخی موارد ممکن است بدن بهبود پیدا کند اما درد همچنان وجود داشته باشد. درد مزمن دردی است که بیشتر از آنچه که انتظار می رود پس از جراحی، ضرب دیدگی یا سایر اختلالات طول می کشد و ممکن است هیچ دلیل مشخصی برای آن وجود نداشته باشد.

اگر چه درد مزمن می ‌تواند نشانه برخی از انواع بیماری‌ ها باشد گاهی اوقات خود درد یک نوع بیماری محسوب می ‌شود که با تغییرات ایجاد شده در سیستم اعصاب مرکزی توصیف می شود. درد حاصل از سرطان می تواند زمانی به وجود بیاید که بیمار در مراحل ابتدایی یا مراحل پیشرفته بیماری قرار دارد و در افرادی که به سرطان مبتلا هستند به عنوان یکی از عوارض جانبی شدید فرایند درمان به وجود می آید.

متخصص درد در زمینه درمان چه نوع دردهایی تخصص دارد؟

به طور کلی می ‌توان گفت که متخصص درد در زمینه درمان همه انواع دردها یا یکی از زمینه‌ های آن دارای تخصص است. حوزه های درمان درد به این شرح می باشند: درد حاصل از ترک اعتیاد، درد حاصل از آرتروز، درد گردن و درد کمر، دردهای مزمن، درد حاصل از سرطان، سندروم درد منطقه ای پیچیده (CRPS)، فیبرومیالژی، سر درد، درد نوروپاتیک، درد لگن، دردهایی که به صورت موقت تسکین می یابد و دردهای دهان و صورت.

چگونه می توان به کنترل درد پرداخت؟

درد
متخصص کنترل درد از یک مجموعه روش های خاص برای تشخیص و درمان اختلال درد استفاده می کند. معمولا ارزیابی درد شامل بررسی سابقه پزشکی فرد و خانواده او، ارزیابی سبک زندگی فرد از قبیل نوع فعالیت جسمانی و شدت آن، بررسی آزمایشات قبلی از قبیل آزمایش های خون، تست های تصویر برداری و انجام معاینه جسمانی بیمار است. درمان درد به علت بروز آن بستگی دارد برخی از روش‌ های درمانی می ‌تواند به کاهش درد بپردازند و برخی دیگر نیز به کنترل درد در بیماران کمک خواهند کرد.

روش هایی که برای تسکین درد به کار می رود شامل دستگاه های قابل کاشت در بدن از قبیل تحریک کننده های بدن، تزریق دارو از قبیل کورتیکو استروئید، مصرف داروهای مسکن، بلوک عصب، فیزیوتراپی، ورزش درمانی، کار درمانی، تزریق در نقاط ماشه ای بدن، انجام عمل جراحی از قبیل تعویض مفصل، جراحی ستون فقرات و جراحی اعصاب است. در برخی موارد متخصص درد از روش‌ های مکمل از قبیل بیوفیدبک، طب سوزنی و رفتار درمانی نیز برای کمک به کنترل علائم و نشانه های مزمن بیمار استفاده می کند.
آیا شما نیز دچار دردهای مزمن و تیر کشنده هستید؟ آیا درد باعث اختلال در انجام فعالیت های روزمره شما شده است؟ آیا علیرغم مراجعه مکرر به پزشک های مختلف هنوز نتوانسته اید علت درد خود را پیدا کنید؟ اگر پاسخ شما به همه این سوالات مثبت است بهتر است به متخصص درد که در زمینه تشخیص و درمان انواع درد تخصص دارد مراجعه نمایید.

همانگونه که در این مقاله توضیح داده شد متخصص درد در زمینه تشخیص انواع درد و درمان آن تخصص دارد و می ‌تواند پس از ارزیابی شما علت بروز درد را مشخص نماید و راه حل درمانی مناسبی را ارائه دهد تا به تدریج از میزان درد شما کاسته شود و کیفیت زندگی تان بهبود پیدا کند. زیرا همانطور که می دانید وجود درد باعث اختلال در انجام امور شخصی می ‌شود و مهمتر از همه آن که باعث تغییر در سطح خلق و خوی فرد خواهد شد و مشکلات متعددی را برای او به وجود می آورد. به همین دلیل درمان درد اهمیت بسیار زیادی دارد. متخصصین ما در کلینیک درد می توانند به شما در خصوص تشخیص و درمان دردهای مزمن و تیر کشنده کمک کنند.

 

مترجم: لیلا عبدالملکی

منبع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!
پیمایش به بالا