چرا دچار سردرد تنشی میشویم| سردرد تنشی چیست| درمان سردرد

Rate this post

آیا می دانید سر درد تنشی چیست؟

سردرد تنشی

تقریباً همه افراد در همه مراحل زندگی خود دچار سر درد تنشی شده اند و به احتمال زیاد سر درد باعث اختلال در انجام فعالیت های شخصی و روزمره آنها شده است. سر درد تنشی دلایل متعددی دارد که می ‌توان به کمک روش‌ های مختلف به درمان آنها پرداخت. اگر شما دچار سر درد تنشی هستید خواندن این مقاله را به شما توصیه می ‌کنیم.

سر درد تنشی چیست؟

سردرد تنشی
سر درد تنشی شایع ترین نوع سر درد است و می تواند باعث درد خفیف، متوسط یا شدید در سر، گردن و پشت چشم شود. برخی از افراد می ‌گویند که سر درد تنشی شبیه این است که یک طناب محکم دور پیشانی آنها بسته شده باشد.

اکثر افرادی که دچار سر درد تنشی می ‌شوند دچار سر دردهای دوره ای هستند که به طور متوسط یک یا دوبار در ماه رخ می دهد. طبق تحقیقات به دست آمده این سر دردها تعداد زیادی از جمعیت آمریکا را درگیر کرده است و شامل دوره هایی است که هر ماه بیش از ۱۵ روز طول می کشد. زنان دو برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سر درد تنشی قرار دارد.

علل سر درد تنشی چیست؟

سردرد تنشی
سر درد تنشی به علت انقباض عضلات ناحیه سر و گردن رخ می‌ دهد. تعداد زیادی از غذاها، انجام دادن برخی از فعالیت های جسمانی و عوامل استرس زا می ‌تواند باعث ایجاد این انقباضات شود. برخی از افراد پس از نگاه کردن به صفحه کامپیوتر به مدت طولانی دچار سر درد تنشی می شوند. سر درد تنشی در هوای سرد بدتر می شود. عواملی از قبیل مصرف مشروبات الکلی، خشکی چشم، خستگی، استعمال دخانیات، سرما خوردگی یا آنفولانزا، عفونت سینوسی، مصرف کافئین، حالت نامناسب بدن و تنش روحی باعث بروز سر درد تنشی می شود.

علائم و نشانه های سر درد تنشی شامل چه مواردی است؟

درد مبهم، احساس فشار در اطراف پیشانی و حساس شدن نقاط اطراف پیشانی و پوست سر از علائم شایع سر دردهای تنشی محسوب می شود. درد حاصل از این نوع سر دردها معمولاً خفیف تا متوسط است اما گاهی اوقات ممکن است شدید شود. در این حالت احتمال دارد سر درد تنشی با سر درد میگرنی اشتباه گرفته شود. سر درد تنشی با همه علائم و نشانه های میگرن از قبیل تهوع و استفراغ همراه نیست. در برخی موارد نادر سر درد تنشی می تواند باعث حساس شدن به نور و صدای بلند شود.

سر درد تنشی چگونه تشخیص داده می شود؟

سردرد تنشی
به طور کلی هیچ روشی برای تشخیص سر درد تنشی وجود ندارد و پزشک بر اساس علائم و نشانه های بیمار و ارزیابی آنها به این نتیجه می رسد که بیمار دچار سر درد تنشی شده است. با این حال ممکن است پزشک درخواست انجام سی تی اسکن یا اسکن ام آر آی را بدهد تا از نبود سایر مشکلات احتمالی در مغز بیمار اطمینان حاصل کند.

سر دردهای تنشی چگونه درمان می شوند؟

در صورتی که شما دچار سر دردهای تنشی هستید مصرف داروهای مسکن از قبیل ایبوپروفن یا آسپرین می تواند به شما برای تسکین سر درد کمک کند اما به خاطر داشته باشید که فقط باید به صورت موقت از این داروها استفاده کنید زیرا مصرف این داروها می تواند باعث زخم معده شود. گاهی اوقات مصرف این داروها برای درمان سر درد تنشی عود کننده کافی نیست که در این حالت پزشک به تجویز داروهای دیگری از قبیل ناپروکسن، ایندومتاسین، کتورولاک و داروی مسکن مخدر می پردازد.

سردرد تنشی

در صورتی که مصرف قرص مسکن نتواند به تسکین سر درد کمک کند پزشک به تجویز شل کننده های عضلانی می ‌پردازد تا از انقباض عضلات جلوگیری گردد. در برخی موارد پزشک برای بیمار داروی ضد افسردگی از قبیل مهارکننده های باز جذب سروتونین تجویز می کند تا از میزان استرس او کاسته شود. گاهی اوقات پزشک انجام سایر روش های دیگر را برای درمان این نوع سر دردها پیشنهاد می دهد. کلاس های کنترل استرس می ‌تواند به نحوه کنترل استرس و رفع آن کمک کند.

رفتار درمانی یک روش دیگر است که به شما برای شناسایی شرایطی که باعث استرس عصبانیت و تنش می شود کمک خواهد کرد تا بتوانید از قرار گرفتن در این شرایط خودداری نمایید. در صورتی که شما دچار سر درد تنشی شده باشید می توانید از کمپرس سرد و گرم استفاده کنید و چندین بار در طول روز به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه آن را روی سر خود بگذارید یا آن که دوش آب گرم بگیرید تا عضلات شما شل شوند.

چگونه می توان از بروز سر دردهای تنشی در آینده پیشگیری کرد؟

از آنجایی که این نوع سر دردها اغلب توسط برخی محرک های خاص به وجود می ‌آیند شناسایی عواملی که باعث بروز سر درد می شود یک روش موثر برای جلوگیری از سر درد تنشی در آینده است. برای این کار فهرستی از مواد غذایی و نوشیدنی هایی که در طول روز مصرف می کنید را به همراه هرگونه فعالیت جسمانی یا عوامل استرس زا یادداشت کنید. هر روزی که سر درد دارید به یادداشت کردن نکات مهم بپردازید به این ترتیب شما می ‌توانید پس از چند ماه عواملی که باعث بروز سر درد می شوند را شناسایی کنید.

اغلب سر درد های تنشی به درمان پاسخ می دهند و به ندرت باعث آسیب دیدگی دائمی عصب می شوند با این حال سر دردهای مزمن تلاشی کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار می دهند و شما را از انجام فعالیت های دلخواه باز می دارند به همین دلیل مراجعه به متخصص و شناسایی علل بروز سر درد اهمیت بسیار زیادی دارد.

 

مترجم: لیلا عبدالملکی

منبع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!
پیمایش به بالا